$43.5 million renovation planned for campus center at Holyoke Community College

Project would square-off sloping building, addressing problem of leaks

holyoke-community-college-renovation
Renovations planned on the east side of the Campus Center at Holyoke Community College. Image Courtesy: HCC

HOLYOKE, Mass. (WWLP) – In a couple years from now, the distinctive, sloping “G Building” of Holyoke Community College will feature a new look. The building, which houses the campus center, will be undergoing a two year, $43.5 million renovation project.

Holyoke Community College Campus Center as of December of 2016. (Image Courtesy: Holyoke Community College)
Holyoke Community College Campus Center as of December of 2016. (Image Courtesy: Holyoke Community College)

Holyoke Community College President Bill Fogarty says that the main reason for the renovation is that the structure has been plagued by water leaks, ever since it opened back in 1980. Since 2008, projects to waterproof the building have been proposed, but those efforts have stalled.

“The main impetus for this is to get the building watertight,” Fogarty said in a news release sent to 22News. “Then we also wanted to do things that would improve the operation of the building, and make it a real campus center.”

The building will be squared-off with additions on its east and west faces. The construction will add about 9,000 square feet to the building, which will include additional dining space and a glass atrium.

The construction project will lead to the closure of the campus center, beginning in February. The media center, cafeteria, Campus Store, and other facilities housed in the “G Building” will be relocated to other structures on campus during this period. The building will re-open once construction is complete in 2019.

Fogarty said that the state has already allocated some $8 million for the project, and will later allocate the rest of the money for the construction.

The new atrium to be built over what is now an external stairwell off the Holyoke Community College Courtyard. (Image Courtesy: HTK Architects)
The new atrium to be built over what is now an external stairwell off the Holyoke Community College Courtyard. (Image Courtesy: HTK Architects)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s